nyitólap / home
ÉPÍTÉSZETDESIGNBELSŐMAGAMRÓL
architecturedesigninteriorcurriculum vitaecontact
2008 Sziget-sorház

 

Helyszín: Győr, Sziget, Lakatos utca
Tervezés ideje: 2007. június
 
Az épületegyüttes Győr területén, Sziget városrészben áll. A Rába és a Rábca torkolata által közrezárt terület kanyargós utcájú, szabálytalan alaprajzú rész, mely az elmúlt évtizedekben nagy átalakuláson ment át. Kialakult egy komfortos, kertes családiházas negyed.
 
Feladatunk volt, a helyszínen leromlott állapotú térségben egy élhető barátságos környezetet teremtsünk. A területünkre sorházak által közrefogott belső udvaros telkeket alakítottunk ki.
 
Általam tervezett épületek egyfajta homlokzati-alaprajzi játékl születtek meg. Az épületegyüttes háromféle alap traktusból épül fel. Az épületek hosszanti kialakításúak, melyek mellett a garázs helyezkedik el, s ezek kötik össze a szomszédos házakat. Az épületegyüttesek többségben kétszintesek, kivételt képeznek azok a házak, ahol egyfajta speciális, vagy exkluzív kialakítású lett a lakás. Ezekben kétszint belmagasságú nappali terek, illetve műterem lett kialakítva.
 
A földszinten helyezkednek el a nappali terek, konyha kamrával, vendégmosdó és a gardrób. Az emeleteken a szobák és a fürdő lett kialakítva, pár helyen galéria teszi nagyvonalúvá a tereket. A garázsok felett részben zöldtetővel fedett teraszok helyezkednek el.
 
Az épülettömbök kiugrását felhasználva az udvar felé minden lakáshoz tartozik egy háromoldalról zárt átrium, melynek oldalfala faburkolattal van ellátva. Az épületek fehér vakolattal vannak ellátva, melynek attikáit vékony fémcsík fedi. A nyílászárók fa anyagból készülnek.