nyitólap / home
ÉPÍTÉSZETDESIGNBELSŐMAGAMRÓL
architecturedesigninteriorcurriculum vitaecontact
Apartman ház

 

Helyszín: Győr, Somos
Tervezés ideje: 2008. június
 
A félév során egy turisztikai központot kellett egy mesterséges dombra tervezni. A központ több épületegyüttesből állt: golf klub, lovas klub, bowling-biliárd center, szaunaház, squash center és egy vendéglátó, elszállásoló épület: apartmanház.
 
A beépítési koncepcióban az apartman ház a dombunk nyugati oldalán helyezkedett el.
Az apartman ház összesen 44 db 3 különböző méretű apartmant foglal magába (2, 4, és 6 fős).
 
Alaprajzi kialakításban a trapéz alakú elrendezés mellett döntöttem, így 2 féle alap tömeget alakítottam ki. A 2 fős apartmanokból egy szinten 5 egységet foglaltam össze, a 4 és 6 fős apartmanokból kettőt, kettőt terveztem egymás mellé. 2 db két szintes és 2 db három szintes fő tömeget kötnek össze a lépcsőházak és a különböző kiszolgáló egységek.
 
Az épületbe egy nagyobb méretű üveg építményen juthatunk az aula terébe, ahol a földszinten a porta és a drinkbár fogadja a vendégeket. E fölött az 1. emeleten egy találkozási pontot alakítottam ki. A 2. emeleten iroda és 2 raktár található.
 
A terepbe ültetett trapéz alaprajzú épülettömböket enyhe lejtésű tetővel zártam le. A trapézok összeforgatásásval, a tető lejtései is váltakoznak, ezzel izgalmas sziluettett rajzol az épületnek. Kívülről az épület piros színű fémlemez burkolatot kap, az üvegezett felületek előtt pedig egész épületmagasságú fa lamellák árnyékolják le az apartmanokat.